Dr. Farkas Orsolya a MyClinic Pécs radiológusa

Dr. Farkas Orsolya

Radiológus

+36 72 820 422

Dr. Farkas Orsolya a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szerezte meg orvosi diplomáját summa cum laude minősítéssel. Egyetemi tanulmányait követően az Idegsebészeti Klinika kutató laboratóriumában kezdte meg pályafutását, ahol a kísérleti neurotrauma témakörében kutatott. Ugyanennek a témának a részletesebb megismerését 2003-tól az Egyesült Államokban, a Virginia Commonwealth University Anatómiai Intézetében folytatta. Eredményes kutatói munkájának elismeréseként 2007-ben sikeresen szerezte meg a PhD fokozatot, miközben a PTE KK Radiológiai Klinikáján kezdte meg munkáját. A 2010-es években két szakvizsgát is tett: elsőként az általános radiológiai, majd 2018-ban a neuroradiológiai szakvizsgát.


Jelenleg a Radiológiai Klinika mellet a Pécsi Diagnosztikai Központ munkáját segíti, de a gyógyítás mellett szak- és továbbképzési koordinátorként is segíti az intézetet.

Farkas Orsolya doktornő tagja a Magyar Radiológus Társaságnak, a Magyar Neuroradiológus Társaságnak és az Európai Radiológus Társaságnak egyaránt.


Kiemelt érdeklődési területei a neuroradiológia, a mellkasi radiológia és a gastrointestinalis radiológia, de komoly és változatos tapasztalatokkal rendelkezik a röntgen, az ultrahang a CT és az MR diagnosztika területén is.


Amennyiben bármilyen olyan szervi, esetleg neurológiai probléma merül fel Önnél, amely kezeléséhez vagy állapotának ismeretéhez elengedhetetlen a képi diagnosztikai eljárás, úgy kérjük, forduljon bizalommal Farkas doktornőhöz, aki nagy gyakorlattal és magas színvonalú szaktudással rendelkezik a fentebb felsorolt területek mindegyikén.

Vizsgálatok
  • Komplex hasi ultrahang
  • Pajzsmirigy ultrahang
  • Nyaki verőerek doppler ultrahangja
  • Alsó és felső végtagi vénás ultrahang (végtagonként)
  • Alsó és felső végtagi vénás ultrahang (végtagonként)
  • Lágyrész ultrahangvizsgálat
  • Nyirokrégió ultrahang vizsgálat