Dr. Patczai Balázs a MyClinic Pécs magánklinika ortopéd-traumatológus szakorvosa

Dr. Patczai Balázs

Ortopéd-traumatológus

+36 72 820 422

dr. Patczai Balázs klinikai főorvos, ortopéd-traumatológus szakorvos, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikájának megbízott igazgatóhelyettese, a csont és ízületi fertőzések kezelését végző osztály vezetője.

A PTE Általános orvostudományi Kar Minőségfejlesztési Bizottság elnöke.

2008-tól folytat magánorvosi tevékenységet a Quattro Medici mozgásszervi sebészet orvoscsoport tagjaként.

Klinikusként az általános baleset-sebészeti tevékenység, ízületi sérülések ellátása, csípőtáji törések műtétei, csípő-protézis beültetés, mellett a boka és láb betegségeinek, az alsó végtag traumás sérüléseinek, sportsérüléseinek kezelésére és a mozgásszervek szeptikus sebészetére szakosodott.


Patczai doktor úr klinikai érdeklődési körébe tartoznak a boka és a láb akut és krónikus sérüléseinek, sportsérüléseinek és a túlhasználatból eredő kórképek műtéti és konzervatív kezelési megoldásai. A lehető leggyorsabb gyógyulás és felépülés érdekében innovatív műtéti eljárásokat alkalmaz, többek között video asszisztált műtéteket végez a láb kis ízületi és az ínsebészet területén: Achilles ín betegségel és sérülések, peronus ínszakadások, és a talpi fascia műtéteinél. A műtéti ellátásban a korai teherviselést-járást támogató műtéti technikákat részesíti előnyben.


Boka és lábsebészeti tanulmányokat több helyen végzett. Mind közül kiemelkedő jelentőségű az amsterdami Academi Medical Centre egyetemi klinikán végzett képzés Prof. Niek van Dijk-nál, aki a modern artroszkópos bokasebészet egyik megteremtője.


Az egyetemi klinikán végzett szeptikus sebészeti tevékenység során a nyílt törések és sebészeti beavatkozások utáni, illetve véráram útján kialakult akut és krónikus csontgennyedések ellátásával foglalkozik. Másfél évtizede egyetemi oktatója az orvostan hallgatók, szakorvosjelöltek, és a szakorvosok szakmai képzésének.


Több sportegyesület egészségügyi ellátásában vett részt, így a többszörös magyar bajnok PVSK női kosárlabda csapat mellett 2008-2011-ig, és a Kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián 2018-2020 között. Önkéntes orvosként segíti a Pécs Legioners amerikai futball csapat, és a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabda csapat munkáját.


Doktori kutatásainak téziseit 2021-ben védte meg, “Az időskori combnyaktörés műtéti szövődményeinek epidemiológiai és kísérletes vizsgálata” címmel.

Vizsgálatok
  • Ortopédiai szakorvosi vizsgálat