Dr. Sándor György, a MyClinic Pécs magánklinika csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvosa

Dr. Sándor György

Csecsemő és gyermekgyógyász, gyermeknefrológus

+36 72 820 422

Dr. Sándor György 1994-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. 2006-ig a PTE Gyermekklinikán dolgozott, ahol csecsemő-gyermekgyógyászati és nephrológiai szakképesítést szerzett. 2006-tól alapellátó gyermekorvosként gyógyítja a legkisebb pácienseket. Sándor doktor úr a klinikai évek alatt kezdett el foglalkozni a gyermekkori vizelettartási és ürítési problémák gyógyításával.


Dr. Sándor György kollégáival 2005-ben létrehozta a Vizelési Tréning Programot. Az speciális eljárás segítségével eddig több, mint 1500 gyermeket kezeltek hólyagműködési zavar és akaratlan vizeletvesztés (inkontinencia) miatt. Gyermeknefrológus szakorvosként a vesék és a húgyutak veleszületett és szerzett betegségeivel foglalkozik. Ezek közé tartoznak a születéskor észlelt eltérések (pl. vesemedence tágulat) és a vizeletben észlelt fehérje vagy vér ürítése, melyek vesebetegség gyanúját vetik fel.  


A gyakori, ismétlődő húgyúti fertőzések okainak vizsgálata és kezelése mellett doktor úr kiemelt figyelmet szentel a vizelettartás és ürítés zavarainak: az éjszakai ágybavizelés (enuresis nocturna) és a napközben jelentkező vizeletvesztés (inkontinencia), gyakori vizeletürítés és minden, a vizeletürítéssel kapcsolatos tünet vizsgálatában és kezelésében szerzett tapasztalataival nagy szeretettel várja a pácienseit.  

Vizsgálatok
  • Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakorvosi vizsgálat
  • Gyermekkori vesebetegségek kivizsgálása
  • Gyermekkori vizelet tartási problémák kezelése
  • Gyermekkori ürítési problémák kezelése
  • Gyermekkori húgyúti fertőzések kezelése