Dietetika

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Veczák Ibolya a Myclinic Pécs Dietetikusa

Érdemes

tudni!

A táplálkozás és élelmezés tudománya napjainkban sokkal nagyobb hangsúlyt kapott a mindennapi életben, mint az elmúlt évtizedekben. Ez részben a széles táplálkozási igényeknek, részben pedig a táplálkozási és autoimmun problémák hatékony diagnosztizálásának köszönhető. Magánklinikánkon dietetikus szakemberünk nemcsak betegségek esetén alkalmazandó speciális étrend kialakításában segít, de ételérzékenység vagy -intolerancia esetén is hasznos tanácsokkal láthatja el Önt.

Az alábbi tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keresse fel dietetikai szakrendelésünket:
egészséges táplálkozással kapcsolatos prevenció,
elhízással és fogyókúrával kapcsolatos tanácsadás,
cukorbetegség és inzulinrezisztencia tanácsadás,
táplálékallergia,
gluténérzékenység,
gyomor- és bélrendszeri megbetegedések,
vesebetegségek,
daganatos betegek gyógyulásának támogatása.

A megfelelő táplálkozásnak kiemelt jelentősége van az egészség fenntartásában, a betegségek megelőzésében, illetve esetleges kezelésében is. A helytelen étrenddel összefüggésbe hozható betegségek, mint például a szívkoszorúér-betegség, a stroke, illetve a 2-es típusú cukorbetegség egyre nagyobb problémát jelentenek. Az időben megfékezett problémák ugyanakkor a helyes étrend betartásával az egészség javulásához, esetleg teljes felépüléshez is vezethetnek. Nemcsak a panaszokkal küzdők, de a várandósok számára is javasoljuk dietetikus szakemberünk felkeresését. Amennyiben a kismamának hajlama mutatkozik a cukorbetegségre, úgy dietetikus segítségével a terhességi cukorbetegség megelőzhetővé, illetve kezelhetővé válik.  Ez nem csak az anya, hanem a magzat érdekét is szolgálja.

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

A dietetikai vizsgálat

menete klinikánkon

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként kérjük, foglaljon időpontot - beutaló nélkül - dietetikai konzultációnkra. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül, idilli környezetben veheti igénybe vizsgálatainkat.

2.

Táplálkozási felmérés

A dietetikai konzultáció első látogatás esetén a kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti panaszait, táplálkozási szokásait. Minden esetben fontos információ lehet a családban előforduló egészégügyi problémák, betegségek ismerete is. Szakorvosunk felméri aktuális állapotát. A táplálkozási felmérés végén egyéni tanácsokkal látja el Önt szakemberünk, illetve meghatározza testösszetételét is, amely a zsír és az izom tömegét és arányát méri a szervezetben.

3.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

A dietetikai állapotfelmérést követően dietetikusunk azonnal véleményezi a kapott eredményeket és részletes, érthető tájékoztatást ad Önnek szóban, majd írásban is.  Feltárja, milyen táplálkozási problémák okozhatják kedvezőtlen egészségi állapotát, esetleg étkezési problémáit. A tanácsadást követően egyéni igényekhez igazodva látja el dietetikusunk tanácsokkal, étrenddel és igény esetén szakvéleménnyel.

Ismerje meg

dietetikusunkat!

Dietetikusunk kimagasló felkészültséggel, klinikai gyakorlattal áll az Ön rendelkezésére.