Endokrinológia

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Endokrinológia vizsgálat közben Prof. Dr. Nagy Zsuzsanna pécsi endokrinológus, belgyógyász.

Érdemes

tudni!

Az endokrinológia az anyagcserével és az anyagcseréhez kapcsolódó szervek kapcsolatával foglalkozik. Mivel hormonrendszerünk szervezetünk teljes működésére hatással van, gyakran nehéz feladat az endokrin zavarok korai felismerése. A tünetek sokszínűsége és gyakran látszólagos összefüggés-nélkülisége azt eredményezheti, hogy a páciensek akár csak évekkel az első tünetek megjelenését követően kapják meg a megfelelő kezelést. A MyClinic Pécs magánklinikán többszakterületet átfogó gyógyítási rendszerben segítjük pácienseinket. Ez a gyakorlatban úgy valósul meg, hogy amennyiben egy páciensünk ugyan másik szakrendelésünkre érkezik, mégis az adott szakorvos endokrinológiai zavart sejt a háttérben, úgy a lehető leghamarabb endokrinológus szakorvosunkhoz irányítja.

Napjainkban egyre nagyobb számban találkozunk endokrinológiai zavaroktól szenvedő páciensekkel. Ez részben az életmódunknak, részben pedig annak köszönhető, hogy az egyre kifinomultabb vizsgálati módszerek már sokszor a kezdeti elváltozásokat is képesek kimutatni, így sokkal több diagnosztizált beteggel találkozunk, mint 20-30 évvel ezelőtt. Az endokrinológia foglalkozik a pajzsmirigy különböző megbetegedéseivel, valamint a mellékvese, az agyalapi mirigy zavarait is vizsgálja és gyógyítja.

Az alábbi tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keresse fel endokrinológiai szakrendelésünket:

hirtelen bekövetkező nagyfokú hízás vagy fogyás,

szívdobogásérzés, fejfájás, migrén,

menstruációs vagy termékenységi problémák,

PCOS szindróma vagy annak gyanúja,

cukorbetegség, inzulinrezisztencia,

gyakori hangulatingadozás, depresszió,

fáradékonyság, hajhullás és köröm problémák,

étvágytalanság melletti hízás,

fájdalmas nyelés érzete.

Az endokrinológiai betegségek nagyrésze gyógyszerekkel hatékonyan és jól kezelhetőek, azonban kiemelt szerepe van az időben történő felismerésnek. Mivel a pajzsmirigyrák kiemelkedő eséllyel gyógyítható betegség, azt javasoljuk, hogy amennyiben családjában előfordul bármilyen endokrin zavar, látogasson el évente ultrahang diagnosztikával kiegészített szűrővizsgálatunkra!

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

Az endokrinológiai vizsgálat

menete klinikánkon

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként kérjük, foglaljon időpontot - beutaló nélkül - endokrinológiai vizsgálatunkra. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül idilli környezetben veheti igénybe vizsgálatainkat.

2.

Anamnézis felvétele

Az endokrinológiai vizsgálat a kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti panaszait, korábbi betegségeit és esetleges műtéteit. Minden esetben fontos információ lehet endokrinológus szakorvosunk számára a családjában előforduló betegségek ismerete is. Kérjük, amennyiben rendelkezik egy évnél nem régebbi pajzsmirigy ultrahang vagy koponya/sella MR lelettel, úgy ezt is hozza magával az első konzultációra!

3.

Fizikális vizsgálat

Az anamnézis felállítását követően fizikális, külső vizsgálatra kerül sor, amely során az endokrinológus megtapintja a pajzsmirigyet és a nyaki nyirokcsomókat. Bizonyos esetekben megvizsgálja lábat, a bőrt és a kezeket is. A vizsgálatok mindegyike fájdalommentes.

4.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

Az általános endokrinológiai vizsgálatot követően azonnal véleményezzük a fizikai vizsgálaton tapasztaltakat. Amennyiben szakorvosunk bármilyen elváltozásra gyanakszik, úgy további vizsgálatokat javasolhat (például pajzsmirigy és nyaki ultrahangot, cukorterheléses vagy egyéb laborvizsgálatot). Kizárólag a végső eredmény ismeretében kezdődhet meg a szükséges gyógykezelés, amelyhez szükség esetben táplálkozással kapcsolatos útmutatásokkal is ellátjuk Önt.

Milyen endokrinológia vizsgálatokat

kínál Önnek a MyClinic Pécs?

Ismerje meg

endokrinológus szakorvosainkat!

Szakorvosunk kimagasló felkészültséggel, több évtizedes gyakorlattal, biztos angol tudással áll az Ön rendelkezésére.