Ultrahang diagnosztika

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Ultrahang vizsgálat közben Dr. Dérczy Katalin, pécsi radiológus.

Érdemes

tudni!

A modern orvostudomány és a hatékony rákmegelőzés egyik legfontosabb eszközévé váltak a különböző képalkotó eljárások, amelyek a CT-vel és a röntgennel szemben még a legminimálisabb sugárterhelést is nélkülözik. Negatív hatásai tehát nem ismertek, és szerencsére az ultrahang diagnosztika minden testtájon fájdalommentes, bármilyen életkorban elvégezhető és szükség esetén korlátozás nélkül ismételhető. Épp ezért a felnőtt lakosság számára könnyen hozzáférhető diagnosztikai eljárásról van szó, amely idilli környezetben, gyorsan és várakozás nélkül valósulhat meg.

Amennyiben Ön, vagy szakorvosa olyan betegségre gyanakszik, amelynek pontos diagnózisához az adott testtáj ultrahangos vizsgálata fontos információkkal szolgálhat, úgy az alábbi szolgáltatások közül választhat:

hasi UH vizsgálat, igény esetén a hasi erek doppler vizsgálatával kiegészítve,
nyaki lágyrészek komplex (pajzsmirigy, lágyrész, nyálmirigyek, nyirokcsomók) vagy egyszerű vizsgálata,
pajzsmirigy ultrahang,
nyaki erek vizsgálata,
nyirokrégiók komplex vizsgálata (nyak, hónalj, lágyék területén),
doppler áramlás vizsgálat felső vagy alsó végtagon,
végtagi lágyrész ultrahang,
emlő ultrahang (Dr. Molnár Krisztián végzi)

Fontos tudnia, hogy ultrahang vizsgálat után ugyan képalkotó diagnosztikával foglalkozó szakorvosunk az Ön számára leletet ad át, azonban ez még önmagában nem igazol egy kórképet sem, csupán a kulcsproblémájával foglalkozó szakorvos számára szolgál fontos információkkal. Kérjük, mindenképpen vegye figyelembe, hogy ultrahang diagnosztika után és valószínűleg ezt megelőzően is szüksége lesz endokrinológiai, belgyógyászati, vagy érsebészeti vizsgálatra!

Magánklinikánk a legmodernebb, csúcskategóriásnak számító ultrahang berendezéseket használ.

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

Hasznos videók a témában

Az ultrahang diagnosztikai

vizsgálat menete klinikánkon

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként foglaljon időpontot - beutaló nélkül - ultrahang diagnosztikai vizsgálatunkra. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül, idilli környezetben veheti igénybe vizsgálatainkat. Amennyiben nem biztos abban, pontosan melyik vizsgálatra van szüksége kérjük, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink szívesen segítenek!

2.

Anamnézis felvétele

Az ultrahang diagnosztikai vizsgálat az eddigi kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti tüneteit, kezelés alatt álló betegségeit. Minden esetben fontos információ lehet a családban előforduló egészégügyi problémák, betegségek ismerete is. Nőknél bizonyos esetekben fontos a korábbi terhességek ismerete is. Az ultrahang vizsgálat előtt – amennyiben kezelőorvosa másképp nem rendeli – ehet és ihat. Kérjük, hozza magával mindenképpen korábbi laborleleteit, zárójelentéseit, dokumentumait, hiszen nélkülözhetetlen információkat tartalmazhatnak szakorvosaink számára.

3.

Fizikai vizsgálat

Az anamnézis felvétele után következik maga az ultrahang vizsgálat, amely során az emberi fül által nem érzékelhető speciális tartományban lévő hullámokat egy erre a célra tervezett vizsgálófej segítségével a test megadott felületére irányítják. Az innen visszaverődő hullámok segítségével - akár mozgás közben is - tudunk képet alkotni az adott testrészről. A vizsgált területeken áttetsző gélt használunk, amely fájdalommal és irritációval nem jár, a vizsgálat után azonnal könnyedén letörölhető, így ruháján sem hagy foltot. Az ultrahang során orvosaink bizonyos területeken több időt tölthetnek el a műszerrel, hiszen a vizsgálat részét képezi az érintett szervek, nyirokcsomók méreteinek meghatározása is.

4.

Eredmény ismertetése, tájékoztatás

Az ultrahang vizsgálatot követően szakorvosa lesz az, aki az eredménnyel kapcsolatban részletes és érthető tájékoztatást nyújt Önnek szóban majd írásban is. Az ultrahang vizsgálatot követően előfordulhat, hogy további képalkotó vizsgálatokra lesz szüksége, amelyek közül az ultrahang vizsgálat mellékhatások nélkül, többször is ismételhető. Amennyiben szükséges, lehetőséget biztosítunk arra, hogy házon belül akár több szakorvosunk egybehangolt javaslata alapján álljon össze személyre szabott kezelési terve.

Ultrahang diagnosztikai

vizsgálataink

Ismerje meg ultrahang diagnosztikával

foglalkozó radiológus szakorvosainkat!

Szakorvosaink több évtizedes átfogó radiológiai tapasztalattal és klinikai háttérrel rendelkeznek. A korai diagnózis kiemelten fontos lehet egy rákmegelőző állapot korai felismerésében. Amennyiben nem biztos abban, melyik ultrahang vizsgálat lenne ideális az Ön vagy hozzátartozója számára, kérjük, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!