Üzemorvos

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Üzemorvosi vizsgálat közben Dr. Kürthy Dániel, pécsi háziorvos, üzemorvos.

Érdemes

tudni!

A Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény elrendeli, hogy minden munkáltató foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást (korábbi nevén: üzemorvosi szolgáltatást) köteles biztosítani valamennyi munkavállalója számára, A, B, C és D kategóriákban.

Az üzemorvosi vizsgálat elsősorban preventív, megelőző szerepet tölt be, de fontos feladata a munkakörre való alkalmasság évenkénti felülbírálata is. Egy ilyen felmérés során a munkahelyi megterhelést és a kórokozó tényezők hatását is ellenőrizni tudják a cégek a munkavállalók szervezetén.

Az alábbi tényezőket vizsgálja kiemelten üzemorvosunk:

munkavégzésből, vagy munkakörnyezetből eredő egészségkárosodás, vagy lelki épség károsodása,

idült betegség vagy fogyatékosság ellenére is képes-e ellátni feladatát a munkavállaló, nem okoz-e baleseti veszélyt, • személyi higiénés és egészségügyi szempontok vizsgálata járványügyi szempontból

megváltozott munkaképességű munkavállalóknál az állapotrosszabbodás veszélye nélküli alkalmazás feltételeinek tisztázása,

azon betegségek felderítése, amelyek miatt a munkavállaló rendszeres orvosi ellenőrzést igényel,

a munkavállaló azon tulajdonságainak vizsgálata, amelyek szavatolják, hogy nem veszélyezteti önmagát, vagy másokat munkavégzés során.

Az üzemorvosi vizsgálat

1. Az üzemorvosi vizsgálat során a szakorvos felméri a munkavállalók kórtörténetét, illetve a munkahelyi ártalmakat vizsgálja megadott szempontrendszer alapján.

2. Ezután fizikális vizsgálat következik, amelynek része a látásvizsgálat és a vérnyomásmérés is.

3. Bizonyos munkakörökhöz (közalkalmazottaknál) járványügyi szempontból szükséges az 1 évnél nem régebbi tüdőszűrő lelet bemutatása is a vizsgálat idején.

4. Bizonyos esetekben az orvos a munkavállaló bőrét is megvizsgálja, majd ezután alkotja meg a szakvéleményt.

Természetesen a munkavállalók kérdéseire tapasztalt üzemorvosaink szívesen válaszolnak az egészségmegőrzés témájában. Az eredményekről a munkáltató orvosi szakvéleményt kap, az üzemorvos pedig a munkáltatókhoz kapcsolódó dokumentációkat megőrzi, és igény, illetve munkahelyi baleset esetén rendelkezésre bocsátja.

Kedvező feltételek a rendszeres üzemorvosi szűrésben:

szolgáltatásainkat mérsékelt áron végezzük, így Ön cégvezetőként pénzt takaríthat meg,

segítjük a jogszabályok betartását a munkáltatók és a munkavállalók számára egyaránt,

szolgáltatásunk rugalmasan igénybe vehető akár klinikánkon, exkluzív környezetben, de időtakarékossági okokból üzemorvosunk szívesen kivonul az Ön cégének telephelyére is

számos, költségként elszámolható kiegészítő szolgáltatást kínálunk munkáltatók részére (oltások, szűrővizsgálatok, jogosítvány meghosszabbítás).

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

Az üzemorvosi vizsgálat

menete klinikánkon

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként kérjük, vegye fel a kapcsolatot magánklinikánkkal az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Az Ön által igényelt szolgáltatásokat, helyszíni kivonulást összegezve készítjük el előzetes árajánlatunkat, amelyet elfogadás után a lehető leghamarabb igénybe tud venni.

2.

Üzemorvosi vizsgálatok

A szakorvos először a kórtörténet megismerésével kezdi a vizsgálatot, majd egy rövid szóbeli kérdőívvel folytatja a vizsgálatot, amelynek igény esetén különböző fizikai vizsgálatok is részei. Bizonyos munkaköröknél kiemelt fontosságot élvez a látás, hallás, illetve a bőr vizsgálata, ezért kérjük, amennyiben ilyen vizsgálatokra is igényt tart, jelezze már az ajánlatkérés során.

3.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

Az általános üzemorvosi vizsgálatot követően azonnal véleményezzük az eredményeket és tájékoztatjuk a munkavállalókat, illetve foglalkozás-egészségügyi orvosaink szívesen adnak életmódbeli tanácsokat is a munka- és életminőség javítása érdekében. Ezután továbbítjuk a megfelelő iratokat a kijelölt kapcsolattartó személy számára. Az eredményeket minden esetben megőrizzük klinikánkon, illetve munkahelyi baleset, vagy bármilyen egyéb igény esetén a cég által kijelölt személy részére rendelkezésre bocsátjuk. Mivel kiemelten szenzitív adatokról van szó, ezért minden esetben ragaszkodunk az általunk biztosított diszkrécióhoz, így a munkavállalók egymás egészségügyi állapotáról a vizsgálat során nem szereznek tudomást. A munkavállalók egészségügyi állapotával kapcsolatos kérdésekben üzemorvosunk készséggel áll az Ön rendelkezésére.

Ismerje meg

üzemorvosainkat!

Üzemorvos, háziorvos szakorvosaink kimagasló felkészültséggel, több évtizedes gyakorlattal, biztos angol tudással állnak Ön és cége rendelkezésére.