Dr. Baracs József a MyClinic Pécs sebész szakorvosa

Dr. Baracs József

Sebész, proktológus

+36 72 820 422

Dr. Baracs József 2000-ben diplomázott a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. 2006-ban sebész szakorvos végzettséget, 2010-ben klinikai onkológiai szakorvos képesítést, 2013-ban pedig egyetemi doktori fokozatot (Ph.D.) szerzett.


Baracs doktor úr 2000 óta dolgozik a PTE Sebészeti Klinikán (jelenleg klinikai adjunktusként), melyet csak többszöri külföldi tanulmányút (általános sebészet - Greater Manchester Surgical Center, Manchester, UK; laparoszkópos sebészet - Monklands Hospital, Glasgow, UK; proktológia - Geneva University Hospitals, Genf, CH) idejére szakított meg.  2013 óta végez sebészeti magánrendelést.


Működési területe a vastagbél-végbélsebészet (Koloproktológia), a funkcionális proktológia, a laparoszkópos sebészet, a sérvek sebészete, a hasi tumorsebészet.
Baracs József tagja a Magyar Sebésztársaságnak, az Európai Vastag- és Végbélsebészeti Társaságnak és a Magyar Sebésztársaság Vastag- és Végbélsebészeti Szekciójának, mely utóbbinak jelenleg elnöki tisztét tölti be.


Dr. Baracs József 2003 óta magyar és angol nyelven részt vesz az orvostanhallgatók és a rezidens orvosok elméleti és gyakorlati oktatásában. 2018 óta komoly szerepet vállal a sebész szakorvosok képzésében.


Szakmai munkáját  a The Tauber Fundation: „Molnár Béla Díj” – A Magyar Sebész Táraság általános sebészeti kiemelt szakmai díjjal, valamint a First aworded presentation of British Journal of Surgery kitüntetéssel is elismerték.

Vizsgálatok
  • Sebészeti szakorvosi vizsgálat
  • Proktológiai szakorvosi konzultáció
  • Proktológiai kontrollvizsgálat
  • Aranyér gyűrűzése
  • Rögösödött aranyér felmetszése, sebészet (thrombectomia)
  • Rectoscopia
  • Bőrelváltozás sebészeti kimetszése