Dr. Kupó Péter a MyClinic Pécs Magánklinika kardiológusa.

Dr. Kupó Péter

Kardiológus, szívritmuszavar-specialista

+36 72 820 422

Dr. Kupó Péter 2015-ben szerzett diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán. Az egyetemi évek alatt végzett közösségi munkájáért, kiemelkedő tudományos és tanulmányi eredményeiért a PTE Alma Mater Emlékérmét vehette át. 2015-ben a PTE Szívgyógyászati Klinika kardiológus rezidense lett. A szakképzése alatt elnyerte a Szegedi Tudományegyetem elektrofiziológus gyakornoki ösztöndíját, melynek keretén belül két évet töltött az szegedi Elektrofiziológiai munkacsoportban, ahol a szívritmuszavarok katéterablációs kezelését sajátíthatta el a legmagasabb szinten. Szaktudását többek között hamburgi, bordeaux-i és rotterdami tanulmányutakon bővítette tovább. 2020-ban kardiológiából szakvizsgát tett kiválóan megfelelt eredménnyel, valamint megvédte PhD disszertációját is. 2021-ben Európai Szívritmus Társaság licenszvizsgáját teljesítve akkreditált szívritmuszavar-specialistaként, elektrofiziológusként dolgozik a PTE Szívgyógyászati Klinikán.  


Évente több száz szívritmuszavar miatti katéterablációs beavatkozást végez. A vaszkuláris (erek megjelenítésére szolgáló) és intrakardiális (szíven belüli) ultrahang-vezérelt szív-elektrofiziológiai beavatkozások hazai élharcosa. 


Kardiológia gyakorlatvezetőként angol és magyar nyelven részt vesz az orvostanhallgatók képzésében. Az „Elektrofiziológia és pacemaker terápia”, valamint a „Szívritmuszavarok eszközös kezelése” című kurzusok tantárgyfelelőse a PTE Általános Orvostudományi Karán. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres résztvevője, előadója. Kutatási eredményeit magyar és külföldi folyóiratokban egyaránt publikálja. 


Gyógyító tevékenysége során kiemelten fontosnak tartja a részletes, közérthető tájékoztatást, továbbá a személyre szabott terápia megvalósítását a páciensek preferenciáinak figyelembe vételével. 


Szívritmuszavarával forduljon Ön is bizalommal Dr. Kupó Péter szívritmuszavar-specialistához.

Vizsgálatok
  • Kardiológiai szakorvosi vizsgálat
  • Kardiológiai szakorvosi vizsgálat szívultrahang-vizsgálattal
  • Szívultrahang-vizsgálat
  • Holter (24 órás EKG monitorozás)
  • ABPM (24 órás vérnyomásmérés)
  • Nyugalmi EKG vizsgálat