Lovász Orsolya a MyClinic Pécs tüdőgyógyász szakorvosa.

Dr. Lovász Orsolya

Tüdőgyógyász

+36 72 820 422

Lovász Orsolya doktornő 15 éve gyógyítja pácienseit tüdőgyógyász szakorvosként. Kórházi tapasztalatait elsősorban a PTE ÁOK I. Belgyógyászati Klinikájának pulmonológiával foglalkozó részlegén szerezte, de hét éve osztályvezető főorvosa a Komlói Egészségcentrum 50 ágyas Pulmonológiai és Légzésrehabilitációs Osztályának. Emellett vezető orvosaként tartja számon a Komlói Tüdőgondozó Intézet is.


Kiemelt kutatási területe a tüdőgyógyászaton belül a krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), illetve az asztmás, allergiás betegek magas szintű ellátása, rehabilitációja. Kifejezetten nagy érdeklődéssel fordul már évek óta a tüdőműtött betegek műtétet követő rehabilitációja iránt is.


Afekvőbeteg osztályon, illetve a járóbeteg-szakrendelésen végzett munkáját a hörgőtükrözés ellátásában való aktív részvételével egészíti ki, így nem túlzás azt mondanunk, hogy a tüdőgyógyászat fontosabb területeinek szakértője.


Amennyiben légzésében, légzésfunkciójában változást tapasztal, esetleg egy súlyosabb nátha, vagy influenza után úgy érzi, hogy megváltozott légzéskapacitása, úgy keresse fel klinikánkon Lovász Orsolya doktornő magánrendelését. A doktornő szeretettel várja továbbá asztmás és allergiás panaszokkal rendelkező pácienseit is, akiket lehetőség szerint bőrgyógyász szakorvos közreműködésével kezel.

Vizsgálatok
  • Tüdőgyógyászati szakorvosi vizsgálat
  • Légzésfunkciós vizsgálat
  • Véroxigénszint mérés
  • Prick teszt