Tüdőgyógyászat

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Tüdőgyógyászati szakrendelés közben Dr. Lovász Orsolya pécsi tüdőgyógyász.

Érdemes

tudni!

A fejlett szűrővizsgálatoknak köszönhetően manapság könnyedén diagnosztizálhatóvá váltak azok a szervi elváltozások, amelyek később a tüdő, a légzőrendszer és a légutak daganatos betegségeit okozhatják. A pulmonológiai szűrővizsgálatok bizonyos munkakörök betöltéséhez elengedhetetlenek, azonban a felnőtt lakosság számára akkor is ajánlott az évenkénti fájdalommentes szűrésen való részvétel, ha egyébként nem tapasztalnak panaszokat.

Az alábbi tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keresse fel tüdőgyógyászati szakrendelésünket:

orrnyálkahártya gyulladás,

gyermek- és felnőttkori asztmás megbetegedés,

tisztázatlan eredetű köhögés,

mellkasi fájdalom,

tüdőgyulladás,

krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD),

TBC,

reflux okozta pulmonális szövődmények.

A pulmonális elváltozások szakszerű kivizsgálása sokszor több szakterületi diagnosztikát igényel, mivel előfordulhat, hogy egy, a hétköznapi ember számára ártalmatlannak tűnő köhögés olyan belgyógyászati vagy angiológiai (erek és nyirok erek betegségeit kezelő szakterület) kórképek előjele, amelyek gyors felismerése kulcsfontosságú a felépülés és rákmegelőzés szempontjából. Mi, a MyClinic magánklinikán hiszünk abban, hogy az általunk biztosított szakorvosi gárda segítségével a gyanús köhögéses vagy gyulladásos tünetek pontos diagnózisa épp annyira nélkülözhetetlen, mint a legkorszerűbb gyógykészítmények kiválasztása az Ön igényeihez és életviteléhez igazítva.

A stresszes életmód és a dohányzás sok esetben szintén felelőssé tehető a tüdőt érintő elváltozásokért, ilyenkor pedig kiemelten fontos lehet kardiológus szakorvos bevonása, hogy egy lehetséges infarktus valós kockázatát felmérje, és időben megkezdődhessen az életmódváltással egybekötött kezelés.

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

A tüdőgyógyászati vizsgálat

menete klinikánkon

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként foglaljon időpontot - beutaló nélkül - tüdőgyógyászati vizsgálatunkra. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül idilli környezetben veheti igénybe vizsgálatainkat.

2.

Anamnézis felvétele

A pulmonológiai vizsgálat első látogatás esetén a kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti felmerült tüneteit. Azokat a panaszokat is fontos megemlíteni, amelyek – véleménye szerint – nem kapcsolódnak közvetlenül betegségéhez, hiszen sokszor a kísérő tünetek segíthetik a későbbi diagnózis megalkotását. Minden esetben fontos információ lehet a családban előforduló egészégügyi problémák, betegségek ismerete is. Kérjük, hozza magával mindenképpen korábbi laborleleteit, zárójelentéseit, dokumentumait, hiszen nélkülözhetetlen információkat tartalmazhatnak szakorvosaink számára.

3.

Fizikai vizsgálat

Az anamnézis felvétele után következnek a különböző képalkotó eljárásokkal történő diagnosztikai módszerek (CT, MR, ultrahang, röntgen). Az allergiás tünetek kivizsgálásakor elsősorban vérvizsgálatot vagy bőrpróbát tartunk eredményesnek (Prick teszt), amelyet házon belül, bőrgyógyász szakorvosunk végez el. A tüdőgyógyászati betegségek diagnosztikájában azonban a legfontosabb mégis a légzésfunkció vizsgálata, amely szakorvosi véleménnyel együtt azonnali képet ad a tüdő állapotáról, sok esetben már önmagában igazolhatja bizonyos betegségek jelenlétét.

4.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

Az általános tüdőgyógyászati vizsgálatot követően kezelőorvosa részletesen tájékoztatja az eredményekkel, diagnózissal kapcsolatban szóban, majd írásban is és megbeszélik kezelésének és kivizsgálásának további lépéseit. Amennyiben allergológiai szempontból indokolt, úgy bőrgyógyász szakorvosunkhoz irányítja, de egyéb szerv érintettségének gyanúja esetén klinikánk további szakorvosának bevonása is biztosított. A hatékony gyógyulás érdekében kezelőorvosa a legmodernebb, és a legkevesebb mellékhatással járó készítményeket fogja javasolni Önnek a mihamarabbi gyógyulása érdekében.

Milyen tüdőgyógyászati vizsgálatokat

kínál Önnek a MyClinic Pécs?

Ismerje meg

tüdőgyógyász szakorvosainkat!

Tüdőgyógyász szakorvosunk kimagasló felkészültséggel, több évtizedes gyakorlattal rendelkezik.