Diabetológia

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Diabetológiai szakorvosi vizsgálat közben. Dr. Gyimesi Tamás, a pécsi magánklinikánk diabetológusa.

Érdemes

tudni!

A cukorbetegség hazánkban ma már szinte népbetegségnek számít. Sajnos a cukorbetegség diagnosztizálása sokszor csak akkor történik meg, amikor a betegség már valamilyen problémát okoz a páciens számára (hideg kéz vagy láb, látásromlás, nehéz sebgyógyulás stb.). Az időben történő diabétesz szűrés kiemelt fontosságú, akkor is ha a családban volt már cukorbeteg.

Az alábbi tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keresse fel diabetológiai szakrendelésünket:

•    állandó szomjúság,

•    fokozott éhségérzet,

•    tisztázatlan eredetű fáradékonyság,

•    homályos látás,

•    gyakori bőrfertőzés, gombásodás,

•    tisztázatlan eredetű súlyvesztés,

•    gyakori vizeletürítés.


A cukorbetegség esetében megkülönböztetünk egymástól prediabéteszt (cukorbetegséget megelőző állapot, ahol a vércukorszint magasabb a normál értéknél), terhességi diabéteszt, valamint 1-es típusú diabéteszt, és 2-es típusú cukorbetegséget.

A MyClinic Pécs diabetológus szakorvosa a cukorháztartás zavaraival, a cukorbetegség megelőzésével, kezelésével, valamint szövődményeinek kivizsgálásával foglalkozik. A diabetológiai vizsgálat során a diabetolóus szakorvosunk részletesen kikérdezi Önt az életmódjáról, étrendjéről valamint étkezési szokásairól. A kórelőzményt és a beteg életmódját figyelembe véve további vizsgálatokra tesz javaslatot. A fizikális vizsgálatot követően kerül sor a kezelési lehetőségek megvitatására.

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

Hogy történik klinikánkon

a bőrgyógyászati vizsgálat?

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként foglaljon időpontot - beutaló nélkül - diabetológiai szakrendelésünkre. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül veheti igénybe vizsgálatainkat.

2.

Anamnézis felvétele

A diabetológiai vizsgálat első látogatás esetén a kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti felmerült tüneteit. Minden esetben fontos információ lehet a családban előforduló egészségügyi problémák, betegségek ismerete is. Kérjük, hozza magával mindenképpen korábbi laborleleteit, zárójelentéseit, dokumentumait, hiszen nélkülözhetetlen információkat tartalmazhatnak szakorvosaink számára.

3.

Fizikai vizsgálat

A páciens általános vizsgálata mellett szakorvosunk alaposan megvizsgálja a diabéteszre utaló fizikai tüneteket (pl. sebek, gombás fertőzések), tájékozódik a beteg életmódjáról, étkezési szokásairól, étrendjéről.

4.

Laborvizsgálatok

A vércukor terheléses vizsgálat és a keményítőterhelés olyan laborvizsgálatok, amelyek eredményesen segítik a terhességi cukorbetegség és a panaszokat még nem okozó cukorbetegség felismerését. A laborvizsgálat segít a hasnyálmirigy működésének vizsgálatában is.

5.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

Az általános diabetológiai vizsgálatot követően kezelőorvosa tájékoztatja szóban és írásban is tájékoztatja az eredményekről. Amennyiben szakorvosunk indokoltnak tartja, további vizsgálatokat javasolhat, hogy más szervrendszerek érintettségét, az esetleges szövődményeket is kizárja. A hatékony gyógyulás érdekében kezelőorvosaink a legmodernebb, és a legkevesebb mellékhatással járó készítményeket fogják javasolni Önnek a mihamarabbi gyógyulás érdekében. Dietetikusunk mintaétrend elkészítésével is segíti a gyógyulását.

Milyen diabetológiai vizsgálatokat

kínál Önnek a MyClinic Pécs?

Ismerje meg

diabetológus szakorvosunkat!

Diabetológus szakorvosunk belgyógyász és nephrológus szakorvosi végzettséggel, kórházi háttérrel és jelentős tudományos előélettel rendelkezik. Amennyiben nem biztos abban, hogy melyik szakemberünk, illetve milyen kezelésünk lenne ideális az Ön vagy hozzátartozója számára, kérjük, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.