Nőgyógyászat

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Nőgyógyászat magánrendelés közben Dr. Nagy Bernadett, pécsi nőgyógyász.

Érdemes

tudni!

A nőgyógyászat, nevéből adódóan a női betegségek kivizsgálásával, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik, ugyanakkor a megbetegedések nagy része közvetetten kapcsolódik belgyógyászati, valamint endokrinológiai megbetegedésekhez és azok pontos diagnózisához is. Klinikánkon fontosnak tartjuk, hogy igény esetén dietetikus bevonására is lehetőségünk van a célzott és szakszerű terápia mellett.

A nőgyógyászati megbetegedések nagy része a korszerű diagnosztikai eljárásoknak köszönhetően már megelőzhető, illetve gyógyítható. Kiemelten fontos, hogy még a korai stádiumban megkezdődhessen a gyógyítás. A termékenységi problémák felderítése során tudjuk, hogy az idő egy igen kritikus tényező, épp ezért dolgoztuk ki többszakterületet is magába foglaló kezelési módszerünket, ahol több szakorvos együttes véleménye alapján születik meg a végleges diagnózis és kezelési terv, ami szolgáltatásaink része.

Az alábbi tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keresse fel nőgyógyászati szakrendelésünket:

éles, rendszeres fájdalom, esetleg vérzés szexuális együttlét közben, vagy azt követően,

égő, csípő, viszkető érzés a hüvelyben,

a hüvelyi folyás színének, állagának, jellegének megváltozásakor,

a szeméremtest külső elváltozásai esetén,

menstruációs problémák esetén,

családtervezés, terhesgondozás, gyermekvállalás után,

sürgősségi és rendszeres hormonális fogamzásgátlással kapcsolatos kérdések

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

Hasznos videók a témában

A nőgyógyászati vizsgálat

menete klinikánkon

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként foglaljon időpontot - beutaló nélkül – nőgyógyászati szakrendelésünkre. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül, idilli környezetben veheti igénybe vizsgálatainkat.

2.

Anamnézis

A nőgyógyászati vizsgálat első látogatás esetén a kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti tüneteit, korábbi betegségeit, műtéteit. Nőgyógyászati problémák esetén kiemelt figyelmet fordítunk a panaszok részletes átbeszélésére, hiszen több olyan nőgyógyászati megbetegedés is létezik, amelyek kórképe a kezdeti állapotban sok nő számára nem tűnik betegségről árulkodó jelnek. Minden esetben fontos információ lehet a terhességek száma, a fogamzásgátlás, illetve a hajlamosító tényezők megismerése, valamint a családban előforduló egészégügyi problémák, betegségek ismerete is. Kérjük, hozza magával mindenképpen korábbi laborleleteit, zárójelentéseit, dokumentumait, hiszen nélkülözhetetlen információkat tartalmazhatnak szakorvosaink számára.

3.

Fizikai vizsgálat

Az anamnézis felvételét követően kerül sor a fizikai vizsgálatra, amely magába foglalja a külső nemi szervek bimanuális (két kézzel végzett), tapintásos vizsgálatát, illetve a hüvely és a méhszáj kolposzkópos vizsgálatát is. Ilyenkor szűrővizsgálat vagy betegség gyanúja esetén mintavétel történik. Amennyiben panaszai indokolják, sor kerülhet kismedencei ultrahangra, illetve igény esetén kenetvételre is.

A nőgyógyászati alapvizsgálat klinikánkon a következőket tartalmazza: tapintásos ellenőrzés, kolposzkópos méhszájszűrés, méhnyakrák szűrés (citológia), illetve igény esetén mindez kiegészíthető petefészek-szűréssel, HPV, chlamydia és emlőrák szűréssel is. Amennyiben a vizsgálat során szakorvosunk úgy ítéli meg, további ultrahang vizsgálatot, hüvelyváladék mikrobiológiai vizsgálatot és vérvételt is elrendelhet.

4.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

Az nőgyógyászati vizsgálatot követően kezelőorvosa részletesen és érthetően tájékoztatja az eredményekkel kapcsolatban szóban, majd írásban is. A konzultáció alkalmával lehetősége van a kérdéseit feltenni kezelőorvosának és azonnali választ kap rájuk. Amennyiben szükséges, lehetőséget biztosítunk arra is, hogy házon belül akár több szakorvosunk egybehangolt javaslata alapján álljon össze személyre szabott kezelési terve. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nőgyógyászati

vizsgálataink