Bőrgyógyászat

időpontfoglalás

Több évtizedes tapasztalat

Szakorvosaink megbízható klinikai háttérrel és több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkeznek. Sok éves praxisuk során több mint 10.000 vizsgálatot végeztek el.

Beutaló és várakozás nélkül

Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően várakozás nélkül veheti igénybe a kért vizsgálatot. A kivizsgálásra 1 héten belül sort kerítünk.

Részletes és érthető tájékoztatás

Az orvosi vizsgálatot követően nem kell a latin rövidítések után kutatnia. Kezelőorvosától érthető és részletes tájékoztatást kap.

Minőségi idő a szakorvossal

A konzultációk időtartama alatt Ön zavartalan körülmények között teheti fel kérdéseit szakorvosának, aki azonnal válaszol is rájuk.

Bőrgyógyászati szakrendelés közben Dr. Hanyecz Anita, pécsi bőrgyógyász.

Érdemes

tudni!

A szűrővizsgálatok fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen ezek segítségével deríthetünk fényt a komoly szervi elváltozások előtt olyan kórképekre, amelyek később tartós egészségromlással járhatnak. Egy bőrgyógyászati szűrővizsgálatot nem érdemes halogatni akkor sem, ha látszólag tünetmentesek vagyunk.

Az alábbi tünetek jelentkezésekor haladéktalanul keresse fel bőrgyógyász szakrendelésünket:

az anyajegy színe, mérete, formája, felszíne megváltozott,

a meglévő anyajegy mellett új, a többitől eltérő jelentkezik,

ismeretlen eredetű hólyagok, kiütések jelennek meg a bőr felszínén,

allergiás bőrreakció, csalánkiütés lép fel évszaktól függetlenül,

száraz, berepedezett, viszkető a bőr,

körömgomba, bőrgomba,

apró hólyagok, gyulladt, hámló foltok, bőrpír,

tartós, nagy ütemű hajhullás, kopaszodás,

festékhiány, májfoltok, öregségi foltok, szeplők,

pattanásos, aknés bőr esetén.


A bőrünkön kialakuló elváltozások jó indikátorai más betegségeknek is, hiszen gyakran a szervezet itt “jelez” először probléma esetén. Akadnak azonban olyan bőrbetegségek - mint például a bőrdaganatok -, amelyek hosszú ideig képesek észrevétlenül jelen lenni a szervezetben anélkül, hogy bármilyen komolyabb panaszt okoznának. Kiemelten fontos ezért önvizsgálatot tartanunk olyan testtájainkon is - mint például a hónalj, talp -, hogy bármilyen szokatlan eltérés esetén azonnal bőrgyógyászhoz fordulhassunk.

NÁLUNK A LEGJOBB

KEZEKBEN VAN

Számunkra Ön nem egy kórlap vagy egy kórkép. Gyógyító szándékkal, türelemmel és megértéssel fordulunk Ön felé.

Több szakterületet érintő vizsgálati rendszer

Klinikánkon lehetőség nyílik arra is, hogy több szakterület orvosai helyben konzultáljanak egymással, amely elősegíti a pontosabb diagnózis felállítását és a hatékonyabb kezelés megvalósítását. Ezzel a lehetőséggel nemcsak pénzt és időt takarít meg, de az egészsége is sokkal nagyobb biztonságban van.

Nincs egyedül!

Munkatársaink – egyedileg kifejlesztett informatikai rendszerrel a hátunk mögött - szívesen segítenek személyesen, telefonon, valamint online is az esetleges további vizsgálatok leszervezésében, szakterületi egyeztetések előkészítésében és az ezekkel kapcsolatos tudnivalók megértésében.

Hogy történik klinikánkon

a bőrgyógyászati vizsgálat?

1.

Időpontfoglalás

Első lépésként foglaljon időpontot - beutaló nélkül - bőrgyógyászati vizsgálatunkra. Ezt egyszerűen, néhány kattintással is könnyedén megteheti. Az előzetes időpontfoglalásnak köszönhetően elkerülheti a sorban állást és felesleges várakozás nélkül veheti igénybe vizsgálatainkat.

2.

Anamnézis felvétele

A bőrgyógyászati vizsgálat első látogatás esetén a kórtörténet megismerésével kezdődik. A minél pontosabb diagnózis felállítása érdekében szakorvosunkkal részletesen átbeszélheti felmerült tüneteit. Minden esetben fontos információ lehet a családban előforduló egészségügyi problémák, betegségek ismerete is. Kérjük, hozza magával mindenképpen korábbi laborleleteit, zárójelentéseit, dokumentumait, hiszen nélkülözhetetlen információkat tartalmazhatnak szakorvosaink számára.

3.

Fizikai vizsgálat

Az anamnézis felvétele után következik a fizikai vizsgálat, amely során bizonyos esetekben nemcsak az érintett bőrterületet vizsgálja meg a szakorvos, hanem adott esetben a testfelszín más részeit is. Amennyiben szükséges, a szakorvos nagyítóval vagy speciális eszközzel, az ún. dermatoszkóppal közelebbről is tanulmányozza a hám és az irha képleteit.

4.

Eredmények ismertetése, tájékoztatás

Az általános bőrgyógyászati vizsgálatot követően kezelőorvosa szóban és írásban is tájékoztatja a vizsgálat eredményeiről. Amennyiben szakorvosunk bármilyen elváltozást tapasztal, további vizsgálatok elvégzésére tesz javaslatot, hogy más szervrendszerek érintettségét és az esetleges szövődményeket kizárja. A hatékony gyógyulás érdekében kezelőorvosaink a legmodernebb, és a legkevesebb mellékhatással járó készítményeket fogják javasolni Önnek a mihamarabbi gyógyulás érdekében.

Milyen bőrgyógyászati vizsgálatokat

kínál Önnek a MyClinic Pécs?

Ismerje meg

bőrgyógyász szakorvosainkat!

Bőrgyógyász szakorvosaink gyermek bőrgyógyász, bőr- és nemigyógyász, kozmetológus képesítéssel rendelkeznek. Emellett kórházi háttérrel és évtizedes gyakorlattal is bírnak; tudományos karrierjük mellett PHD fokozatot is szereztek. Amennyiben nem biztos abban, melyik szakemberünk, illetve milyen kezelésünk lenne ideális az Ön vagy hozzátartozója számára, kérjük, keresse bizalommal ügyfélszolgálatunkat, ahol kollégáink készséggel állnak rendelkezésére.